islami hassasiyet
Salı, Kasım 29, 2005
  [islami-hassasiyet] Doğan Grubu gazeteleri neden Ulaştırma Bakan'ına saldırmaya başladı
Kaynak : http://www.radyovakit.com/
MAMALARI KESİLİNCE

Bu fotoğrafı basmadılar çünkü...- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın eşinin, bir başka masada yemek yerken çekilen fotoğrafını bahane ederek saldırıya geçen Hürriyet, "sabah kahvaltısı"nda çekilen "toplu halde kahvaltı" fotoğrafını gizlemeyi tercih etti. Bakan Yıldırım ve Semiha Hanım, aynı gün sabah kahvaltısında Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı Sevgi Kafe'de, AK Partili Milletvekilleri, Vali ve Belediye Başkanı ile birlikteydi. O kahvaltıdaki bu görüntü Hürriyet'te yer almadı. Semiha Hanım'ın ayrı bir yerde yemek yediği anı fotoğraflayan DHA muhabiri Şenol Çakır, "Ben fotoğrafları gönderdim" demekle yetindi.Sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinde Bakanla eşiyle birlikte olan Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, "Hanımefendiye ve Sayın Bakan'a yönelik bu saldırı bizi gerçekten üzmüştür. Yayın son derece çirkin" diye konuştu.
1- THY'nin sigorta işleri Doğan Grubu'nun sigorta şirketi Ray Sigorta'dan alınıp, Ziraat Bankası'nın Başak Sigorta'sına verildi. 2- THY yolcularına sunulan Skylife dergisinin basım işi, Doğan Grubu'nun elinden çıktı. 3- THY uçaklarının yakıt ihtiyacını tek başına karşılayan Aydın Doğan'ın POAŞ'ı, şimdi ihaleye girmek ve 12 Aralık'ta rakipleriyle mücadele etmek zorunda!
Bakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Hanım'ın bir başka masada yemek yemesini bahane ederek saldırıya geçen Hürriyet'in derdi ne?..
"Görgülü bir kadının yapması gereken normal bir tavrı" sergileyen hadisenin, bir saldırı malzemesi olarak kullanılması, Bakan Yıldırım döneminde Doğan Grubu'nun mamasının büyük ölçüde kesilmesinden mi kaynaklandığı merak ediliyor. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı ve Bakanlıkla ilgili kurumlardan her yıl milyonlarca dolar kazanan Doğan Grubu, önümüzdeki ayın 12'sinde gerçekleştirilecek olan "THY uçak yakıtı alım ihalesine" de ilk defa katılmak zorunda. Bugüne kadar bu alanda tekel olarak THY'ye uçak yakıtı satan POAŞ, bu defa ihaleye girmek zorunda. Haberlerin, ihale öncesinde gözdağı vermeyi de amaçladığı ileri sürülüyor.
SİGORTA PASTASI!..
THY, Doğan Grubu'nun sigorta şirketi olan Ray Sigorta tarafından sigortalanıyordu.
Yıldırım döneminde bu "geleneğe" son verildi. THY'nin sigorta işlerini Ziraat Bankası'nın Başak Sigorta'sı aldı. Doğan Grubu'nun, Pamukova'nın rayları üzerindeki kazayı bahane ederek Yıldırım ve ekibine saldırmasında "Ray Sigorta pastasının kaybedilmesinin" de önemli etken olduğu iddia ediliyor.
DERGİ İŞİ DE GİTTİ!..
Doğan Grubu'nun elinden gidenlerden biri de, Skylife dergisinin basım işiydi. THY'nin yolcularına sunduğu Skylife dergisinin basım işi de, Yıldırım döneminde Doğan Grubu'nun elinden çıktı.
İHALEYE İKİ HAFTA KALDI!
Türk Hava Yolları, Türkiye'nin en büyük akaryakıt tüketicisi durumunda. 4 kıtada 77 ülkeye ve yurt içinde 30 noktaya sefer yapan THY uçakları, yılda 1 milyon 110 bin ton yakıt tüketiyor. Bunun 730 bin tonu iç pazardan karşılanıyor.
THY, POAŞ özelleştirilmeden önce, bütün akaryakıt ihtiyacını POAŞ'tan karşılıyordu. Özelleştirme sonrası ihaleye çıkılarak, en uygun teklifi veren kuruluştan akaryakıt almak yerine, POAŞ bir KİT gibi görülmeye devam edildi. O zamana kadar anlaşmaları yıllık imzalayan THY, POAŞ'tan uçak yakıtı alım işinde, ilk defa 3 yıllık bir süreye imza attı. 31 Aralık 2002'de Doğan'ın elindeki POAŞ'la THY arasında üç yıllık bir sözleşme imzalandı.
THY, 3 yıl boyunca yıllık 730 bin tonluk ihtiyacını POAŞ'tan karşılayacaktı. Bu süre, 31.12.2005 tarihinde sona eriyor. THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugüne kadar mevcut olmayan rekabet şartlarının oluşması amacıyla gerçekleştirilecek olan ihale, önceki anlaşmada olduğu gibi 3 yıllık bir süreyi değil, 16 aylık bir dönemi kapsayacak. İhaleyle ilgili ilanlar, bugünlerde gazetelerde yayınlanacak.
Şimdi gündemde olan soru şu: "Doğan Grubu, elindeki medya organlarını kullanarak bakana ve AK Parti hükümetine gözdağı mı vermek istiyor?.."
ÖZKÖK'TEN SESSİZLİK
Öte yandan; Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, konuya ilişkin görüşme taleplerimizi şu ana kadar cevapsız bıraktı.

 
 




<< Home

ARCHIVES
Kasım 2005 / Aralık 2005 / Ocak 2006 / Şubat 2006 / Mart 2006 / Nisan 2006 / Mayıs 2006 / Haziran 2006 /


Powered by Blogger