islami hassasiyet
Salı, Şubat 28, 2006
  [islami-hassasiyet] İNSAN HAKLARI
İNSAN HAKLARI
 

 

 

İnsanın en öncelikli hakkı yaşama hakkıdır. Bu hak Cenab-ı Hak’kın verdiği bir hak olup, gasbetme hakkını kimseye vermemiştir.Bu hakkı ilk gasp eden kardeşi Habil’i öldüren Kabil olmuştur.Bu kapıyı açan Kabil’e kıyamete kadar bu fiili yapan ne kadar katil varsa hepsinden bir pay vardır.

İnsan oğlu ilk atası H.z. Adem (a.s.) ve H.z. Havva’dan meydana geldiği halde insanlar zamanla nüfusun çoğalması ile yeryüzüne yayıldılar, ilk yaratılıştaki inançlarını kaybettiler ve coğrafik yerleşimin de etkileriyle hayat tarzları değişti. İlk yaratılıştaki itikatları temiz,bulanık olmayan bir tevhid temeli üzerine kuruluydu. Ancak bozulma nedeniyle Cenab-ı Hak (c.c.) H.z. Adem (a.s.)’den sonra insanları tekrar hakikate,tevhide döndürmek için peygamberler gönderdi. Sapıklık ve dalalete düşen toplumlar içinde, gönderilen peygamberlere itaat edende oldu düşman olanlar da oldu.İman noktasındaki farklılıklar insanları birbirine düşman etti. İnsanlar din ve yaşayış tarzlarının etkisiyle ırk,ırk kavim,kavim ayrıldılar ve her toplum kendi ırkının, kendi dininin üstünlüğü uğrunda bir diğerini katlederek her türlü hakkına tecavüz etti.

Dünya üzerinde hak olsun batıl olsun her dinin mensuplarınca hak ve diğerlerinin sapık kabul edilmesi doğaldır. Ancak hak ile batıl arasında ki farklar onları birbirinden ayırır. Hak insanlara adaleti,sevgiyi, hoşgörüyü, güveni kadının iffetini ve insani haklarını kazandırır. Batıl ise hep adaletsizlik, despotluk, zulüm, katliam,işkence,insanları kul köle yapma,insanın her türlü hakkına tecavüz ve acıların kaynağı olmuştur.

Gönderilen her peygamber hak ile gelmiş ve insanları başkalarına kulluktan, kölelikten, esaretten, ezilmişlikten kurtarmış ve insanlara her türlü hakkını tekrar kazandırmaya çalışmıştır. Peygamberler Allah (c.c.)’ın insanlara rahmetinin en büyük tezahürüdür. Ancak bozulan din yapısı onu asıl hedefinden uzaklaştırmış ve tahribata uğrayan din içinde yeni bir iman yapısı meydana gelmiştir.İnsanların hevâ ve hevesleri doğrultusunda uydurulan bu yapı içinde kendileri dışındakilerin kanını helal saymak, katletmek, tecavüz etmek, kendi inancını zorla başkalarına kabul ettirmek hakmış gibi kabul edilmiştir. Bu tahribata uğramış din mensupları, kendi ırkının üstünlüğünü savunanlar,sapık teşkilatlar ve şeytanın uşakları insanlığı kana bulamışlardır. Canilikleri ufacık günahsız bir yavruya dahi acımalarını engellemektedir. Bunu yapanlar bırakın insan haklarını, insan olmayı, taş dahi olamazlar. Çünkü ayette buyrulduğu gibi; öyle taşlar vardır ki, Allah korkusundan yuvarlanırlar.

En son din İslam ve en son peygamber H.z. Muhammed (s.a.v.)’dir. Bundan önceki bütün tahrip olmuş dinlerin hükmü ortadan kalkmıştır.İslam insana insan muamelesi yapan, ona değer kazandıran bütün güzellikleri,toplumun huzurunu sağlayan bütün faktörleri bünye-sinde barındıran bir dindir.İnsanın yapısını en iyi Allah (c.c.) bilir ve insan oğlunun dünya ve ahiret huzurunu kazanması için nelerin gerektiğini peygamberleri vasıtasıyla bildirmiştir. Geçmişten günümüze insanlar onun emrettiği,onun huzuruna, mutluluğuna sebep olacak ilahî hayat tarzını nefislerine uyarak hep reddetmiştir.

İslam’ın dünyaya hakim olduğu dönemlerde insanlık huzur yüzü görmüş,özgürleşerek başkalarına kulluk etmekten kurtulmuş ve insani değerlerini tekrar kazanmıştır.Ancak bugün birileri çıkmış Müslümanlara özgürlük,adalet ve insan hakları dersi vermeye kalkmaktadır. Dünya üzerinde ne kadar zulüm,işkence ve acı varsa arkasında mutlaka küfür vardır.Allah’a isyan vardır.Dünya üzerinde egemenliği ele geçiren zalimler sanki bütün katliam, zulüm, tecavüz ve acıların sebebi onlar değilmiş gibi birde çıkmış insan haklarından,demokrasiden dem vuruyorlar.Dünya coğrafyası üzerinde zulüm olan yerlere bakın kimin zalim,kimin de mazlum olduğunu gayet açık bir şekilde görürsünüz.

Bir insanın yüreğinin kaldıramayacağı, tahammül sınırlarının ötesine geçirilen ve insan olmaktan dahi utanılacak acıların resimlerinden sadece bir kaçını gördüğünüz bu resimler insan haklarında Müslümanlara ders verenlerin meydana getirdiği dayanılmaz acıların resmidir.

Müslümanlara yobaz, gerici diyenler Müslümanlar diğer insanların yaşayışına,hayat tarzına, giyim kuşamına ve fikri yapısına müdahale etmediği halde bu fikre nasıl kapılabiliyorlar. Oysa onlar Müslümanların her şeyine,en temel insani haklarına karışıyor.Yoksa insan hakları sadece sizin için mi var ? Siz önce kendiniz insan olmayı öğrenin de ondan sonra insan haklarında bahsedin.

İşte bu kafa yapısının insan hakları anlayışı bu; kendilerine özgürlük, güllük,gülistanlık, her türlü nimetten faydalanma,başkalarının hayatına müdahale hakkı. Müslümanlara ise zorbalık ve kominizim baskısı altında yaşama hakkı. Bu mu insan hakları ?

 

 

 

Mus’ab KÖYLÜOĞLU

musab@rahmet.org


____________________________________________________________________________
İnternete yüksek hızla bağlanmak isteyenler için en etkin çözüm : Mynet Erişim ADSL

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "islami-hassasiyet" group.
To post to this group, send email to islami-hassasiyet@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to islami-hassasiyet-unsubscribe@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/islami-hassasiyet
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
 




<< Home

ARCHIVES
Kasım 2005 / Aralık 2005 / Ocak 2006 / Şubat 2006 / Mart 2006 / Nisan 2006 / Mayıs 2006 / Haziran 2006 /


Powered by Blogger