islami hassasiyet
Çarşamba, Mayıs 31, 2006
  [islami-hassasiyet] DİNİMİZ İSLAMİYET

DİNİMİZ İSLAMİYET

Selamün aleykum;

Türkler bin iki yüz yıl önce İslamiyetle temasa gelmişler ve İslimiyeti kendi bünyelerine, kendi tarihi gelişmelerine çok uygun bir din olarak görmüşler ve büyük iman heyecanı içinde bunu benimsemişlerdir.

İnsanlar inanç sahibi olmak ihtiyacındadırlar; inanmak ihtiyacındadırlar. İnançsız insan boş bir kabuk gibidir. İnançsız insan, pusulasız, dümensiz gemi gibidir. En eski çağlardan beri insan toplulukları gerek kainat hakkında, gerek sürdükleri yaşayışla ilgili olarak belirli inançlara göre münasebetlerini, yaşayışlarını düzenlemişlerdir.

Her toplumun bir dini vardır. Din insanlara nasıl hareket etmesi gerektiğini, birbirleriyle en iyi münasebetleri ne şekilde yürütebileceklerini ve insanlara mutluluk sağlama yollarını gösteren bir inançlar topluluğudur. Her toplumda din müessesedir. Hiç bir toplumun dinsiz bulunmadığını ve dinsiz ve dinsiz yaşayamadığını bugün tesbit etmiş durumdayız. Dini, halkın afyonu diye niteleyen marksist görüşler, bugün komünizmle idare edilen ülkelerde dahi terkedilme yoluna gitmiştir. Bugün büyük komünist ülkelerden biri olan Sovyet Rusya' da özellikle kiliseye, Hıristiyan dinine eskisine yaklaşan bir yer ve itibar verilme yoluna dönüşmüştür. Gerçekten çeşitli toplumların tarihine baktığımız zaman din müessesesinin insanların hayatını tanzim eden, insanların daha mutlu yaşamasını sağlayan ve insanlar arasında kardeşliği telkin eden, iyiliği telkin eden bir müessese olarak faydalı hizmetler yaptığını görmekteyiz.

Gerçi kendi dininden olmayanlara karşı, başka toplumlara karşı ayrı dinlerden olmak dolayısıyla zaman zaman düşmanlıklar, zaman zaman çatışmalar, kışkırtmalar meydana gelmiştir. Fakat bunların sebep olduğu zararların yanında, din müessesesinin insan topluluklarına sağladığı faydalar kıyaslanamayacak derecede büyüktür. Türk Milletinin, kendi toplum hayatında dinin büyük yeri olmuştur. Türkler İslamiyeti kabul edinceye kadar çeşitli dinlere mensup olarak yaşamışlardır. Şamanlık Türklerin en eski çağlardan beri kendi bünyelerinin oluşturduğu bir din müessesesi olmuş, Türklerin hayatına yön vermiş, bununla beraber Türkler Budizm' e girmişler. Bir kısmı Çin' le münasebetler neticesi Konfüçyüs dinine de girmişlerdir. Ayrıca müslümanlıktan önceki çağlarda Orta Asya' ya ulaşan misyonerlerin telkinleriyle bir kısım Türklerin Hıristiyan oldukları da tespit edilmiştir. Selçukluları meydana getiren büyük Selçuk ailesi bildiğiniz gibi İslamiyete girmeden önce Hıristiyan olmuş ve Hıristiyan isimleri almışlardı.

Fakat Türkler bin iki yüz yıl önce İslamiyetle temasa gelmişler ve İslimiyeti kendi bünyelerine, kendi tarihi gelişmelerine çok uygun bir din olarak görmüşler ve büyük iman heyecanı içinde bunu benimsemişlerdir. İslamiyetin kendilerine verdiği yüksek inanç, büyük heyecan ile yeni bir harekete sahip olmuşlar, yeni bir enerjiye sahip olmuşlar ve bu enerji ile büyük medeniyetler meydana getirmişler, yeni büyük devletler kurmuşlardır. Nitekim Selçuklu İmparatorluğu ve ondan doğarak dünyanın en büyük imparatorluğu haline gelmiş olan Osmanlı İmparatorluğu, Türklerin İslamiyeti kabullerinden sonra meydana getirdikleri büyük varlıklardır. Din, toplum içerisinde sosyal bir müessese olduğuna göre, toplumun refahını, kalkındırılmasını ve devamlı mutluluk içinde yaşatılmasını öngören yöneticilerin bu sosyal müesseseye gerekli önemi göstermeleri çok lüzumludur.

Müslümanlık yer yüzüne en son gönderilmiş olan en ileri, en iyi gelişmiş bir dindir. İslamiyetin yüksek esasları insanlar arasında kardeşliği, insanların birbirlerini sevmelerini, insanların birbirleriyle münasebetlerinde hakkı, adaleti gözetmeyi ön gören ilahi bir dindir ve İslamiyet, milletimize kuvvet vermiştir.

Ne yazıkki bugün,türküm diye geçinen bedbahtlar,AB veya ABD hayranı olarak,islam dinine hakaretler yağdırmaktadırlar,gerici,yobaz oldukları halde,müslümanlar suçlanamkta,dinin emir ve yasaklarının uygulanmasında her türlü yasaklar reva görülmektedir.

Halbuki dinsiz devletlerin veya milletlerin ömürleri kısa olur,ve hayatları esaret altında geçer,başını gaflet kumuna sokmuş hainler,kendilerini medeni,refah ve mutluluk içersinde yaşadıklarını sanarlar.

Allah müslüman vatandaşlarımıza şuur versin,dinine tarihine,milletine,vatanına sahip çıkmayı nasip etsin.

Allah'ın selamı üzerinize olsun.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "islami-hassasiyet" group.
To post to this group, send email to islami-hassasiyet@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to islami-hassasiyet-unsubscribe@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/islami-hassasiyet
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
 




<< Home

ARCHIVES
Kasım 2005 / Aralık 2005 / Ocak 2006 / Şubat 2006 / Mart 2006 / Nisan 2006 / Mayıs 2006 / Haziran 2006 /


Powered by Blogger