islami hassasiyet
Salı, Haziran 06, 2006
  {islami-hassasiyet}::{ 2485 } BU SORULARI KENDİN CEVAPLA EMİN ÇÖLAŞAN!!!


---------- Forwarded message ----------
From: Serdar Uzunal <serdaruzunal@yahoo.com>
Date: 06.Haz.2006 13:39
Subject: [TurkIdea] BU SORULARI KENDÝN CEVAPLA EMÝN ÇÖLAÞAN!!!
To: "serdaruzunal@yahoo.com" <serdaruzunal@yahoo.com >

06.Haziran.2006   
www.sonsaniye.net BU SORULARI KENDİN CEVAPLA EMİN ÇÖLAŞAN!!!

Becerikli gazeteci Emin Çölaşan'ın kendisini Maliye Bakanlığı'na ihbar etmesi tam manasıyla komedidir. Milletin gözünün içine baka baka içi boş mertlik oyunu sergeliyior. İhbar dilekçesiyle vatandaşa benim verilemeyecek hesabım yoktur mesajı vermeyi amaçlıyor.

Emin Çölaşan bu soruları cevapla...



1- Bankalarda siz ve aile bireyleriniz adına 01.01.2002 tarihi ile 06.06.2006 tarihleri arasında toplam kaç ABD ve YTL giriş çıkışı olmuştur. Bu tarihler arasındaki para hareketliliğinin tutarı ABD doları ve YTL cinsinden nedir?
2- B u tarihler arasında adınıza kaç ayrı hesap açılmıştır ve kapanmıştır. Halen kaç hesabınız mevcuttur.
3- 01.04.2006 tarihi itibariyle tüm hesaplarınızda toplam kaç ABD doları ve YTL vardı. 06.06.2006 tarihi itibariyle kaç ABD doları ve YTL kalmıştır?
 
**************************************************************************************************
06.Haziran.2006   
www.sonsaniye.net KIRMIZI ÇİZGİ DERGİSİ'NİN AÇIKLAMASI...

Kırmızı Çizgi, Çölaşan'dan bağış değil, ne kadar serveti olduğunu açıklamasını istemektedir! Türkiye'nin becerikli gazetecisi Emin Çölaşan, Kırmızı Çizgi Dergisi'nin, "Minik Kuşun Emin Çölaşan'a ihaneti: Çölaşan'ın 9 milyon dolarlık banka hesapları" iddialı haberinde hedef saptırmaya devam etmektedir.

Becerikli gazeteci, 2002-2006 yılları arasında eşi Tansel Çölaşan ile birlikte banka hesaplarında, ne tutarda Yeni Türk Lirası (YTL) ve Amerikan Doları (ABD) cinsinden para hareketliliği olduğunu halen açıklamaktan kaçmaktadır. Köşesinde, "hiçbir dönem utanılacak bir yanım olmadı" diyen, becerikli gazeteci Emin Çölaşan, "buyurun hesaplarım son kuruşuna kadar incelensin" demek cesaretini halen gösterememiştir. Çölaşan, bunun yerine, bir haftadan beri kaleme aldığı yazılarında, "bireylerin banka hesapları gizlidir yasası"nın arkasına sığınarak asıl "özneyi" (bankalardaki para hareketliliğini) ustaca gizlemeye çalışmaktadır. Çölaşan, Bugün Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Kırmızı Çizgi Dergisi'nin ortaya çıkardığı, Off-Shore hesabını, "o dönem yasaldı" diyerek kabul etmiştir. Parasını Türkiye dışına çıkardığını da… Kırmızı Çizgi, Çölaşan'dan bağış değil, ne kadar serveti olduğunu açıklamasını istemektedir! "Yarası olan gocunur. Kendi adıma söylüyorum. Allah'a bin şükür, ömrüm boyunca maddi ve manevi açıdan en küçük bir açığım, utanılacak bir yanım olmadı (2 Haziran 2006)" ifadesini kullanan Becerikli Gazeteci'den kamuoyu, söz konusu yıllar içindeki para hareketliliğini kamuoyuyla paylaşmasını beklemektedir. Çölaşan ilk defa söz vermiyor Çölaşan, 4 Haziran 2006 tarihli köşe yazısında, "Banka hesaplarımda bu miktar paranın bulunduğunu her kim kanıtlarsa, 9 milyon doların (!) tümünü kendisine vereceğim" ifadesini kullanmıştır. Ancak, bu tür durumlarda gazetecilikten ayrılacağı veya yazdığı iddialı bir köşe yazısından sonra özür dileyeceği yönündeki ilk meydan okuması değildir becerikli gazeteci Çölaşan'ın. Yaklaşık 3 yıl öncesine dönelim… Tarih 11 Eylül 2003… Emin Çölaşan, köşesinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, "Paradan 6 sıfır atılacak" sözleriyle uzunca bir dalga geçtikten sonra iddialı şu sözleri tarihe not düşmüştü: "Eğer yaşar da 2004 yılı sonunu görürsek ve Törkiş liradan 6 adet sıfır atılmış olursa, ben bu hükümetten burada ertesi günkü yazımda özür dilemeyi görev bilirim. Sıfırlar aynen duruyorsa, acaba onlar toplumdan özür diler mi?" Paradan sıfır atılmıştır; ancak Sayın Çölaşan halen "özür" dilememiştir.
 
Kırmızı Çizgi Genel Yayın Yönetmeni Muhammet Kutlu
************************************************************************************************
Nuh Gönültaş
05.Haziran.2006   
Nuh Gönültaş Şans, kader, kısmet...

Türk Basınının "en ahlakçı" yazarı Emin Çölaşan'ın malvarlığı hakkındaki iddialarla ilgili olarak yazdığı "Bağışlıyorum, helal ediyorum" başlıklı yazısında dikkatimi çeken bir nokta var.



Kimse iddia etmiyor bu sefer, kendisi yazıyor!

Meğer Emin-Tansel Çölaşan çiftinin Yalova'daki evleri 1999 depreminde yıkılmış. Devlet ise yıkılan evlerin yerine yenilerini yapmış ve evi yıkılanlara kura ile bu evleri dağıtmış. Bu kurada Çölaşan ailesine de bir ev çıkmış!

Olay bu. Kendisi Pazar günkü yazısında şöyle ifade etmiş bu konuyu:

"...Devam ediyoruz: "Ayrıca Tansel Çölaşan'ın Geyikdere köyünde 104 ada 1 parselde yazlığı bulunuyor." Yazlık dedikleri ev, deprem evi. 1999 depreminde Yalova'da yıkılan evimiz için devlet tarafından deprem mahallesinde yaptırılıp kurayla ve parasıyla verilen, sadece iki odadan oluşan ev!..." (Hürriyet, 4 Haziran 2006, Hurriyet)

Şimdi... Bu "Kura ile" sözcüğü bana Emin Çölaşan'ın 2 Mayıs 2006 tarihinde yazdığı "Şans-kader-kısmet" başlıklı yazısını hatırlattı. Söz konusu yazıda Çölaşan, Mehmet Köşker adlı bir gazeteciye İGDAŞ'da çekilen kura ile otomobil çıktığını yazmış ve Yenişafak ve Bugün Gazeteleri'nde çalışmış bu gazeteciye belediyenin, İGDAŞ'ın torpil yaptığını ima etmişti. Bir noktayı da gözlerden saklayarak. Mehmet Köşker adlı gazeteci daha önce beş yıl Hürriyet Gazetesi'nde çalışmıştı.

Hürriyet'te bu yazıyı otomobilin teslimi sırasında çekilmiş fotoğraf eşliğinde manşetten "Tamamen tesadüf" başlığı ile vermişti. Fotoğrafta Köşker ve eşi vardı ve eşinin başı örtülüydü. Eğer eşinin başı örtülü olmayan bir gazeteci olsaydı, Ne Emin Çölaşan bu olayı yazardı, ne de Hürriyet Manşete çekerdi.

Bakın bu olay için şunları yazmış Çölaşan:

"Peki kimdi Mehmet Köşker? Fethullah'ın Zaman Gazetesi'yle birlikte AKP iktidarının en büyük övücüsü olan Yeni Şafak Gazetesi var ya!.. Oranın haber müdürü idi. Doğrusunu isterseniz sayfalarında iktidara övgüler düzerek AKP'ye yararlı hizmetlerde bulunmuştu. Sonra aynı çizgide görev yapan Bugün Gazetesi'ne geçmişti. Haber müdürlüğünü aynı doğrultuda orada sürdürüyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'li. İGDAŞ yönetimi AKP'li. Gazeteci Mehmet Köşker kardeşimiz de elbette öyle.

Ancak bütün bu saydıklarım, elbette ki otomobil armağanında torpil olduğu anlamına gelmiyor. Bunlar dini bütün adamlar! Kimseyi kollamazlar, yetimin hakkını, belediyenin parasını eşe dosta, partiliye, yandaşa yedirmezler!

Evet!.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İGDAŞ isimli doğalgaz şirketi harıl harıl abone kaydı yapıyor ve otomobil armağan etmek için üç milyonuncu abonesini bekliyordu. Hilesi hurdası asla ve kesinlikle olmayan, kurasız çekilişsiz bir olaydı.

Talih kuşu dönmüş dolaşmış, belediyenin yemlemesiyle Mehmet Köşker'in başına konmayı başarmıştı! Acaba gazeteci kimliğiyle AKP iktidarına yakın durmanın, Yeni Şafak ve Bugün Gazetesi'nde haber müdürü kimliğiyle iktidara övgüler düzmenin bir nevi küçük bir armağanı mıydı bu? Hayır, asla!

Sevgili okuyucularım, bunları yazmamın nedeni var. Sakın hiç kimse yanlış anlamasın, "vay beee, bunlar kendi adamlarına göz göre göre kıyak yapıyor, kitabına uydurup otomobil ikram ediyor" falan demesin. Lütfen hiç kimse bu mutlu olayı öğrendikten sonra "şike, şike, ayıptır ayıp" diye bağırmasın. Bunlar her gün hepimize "Müslümanlıktan" dem vuran adamlar, şike mike yaparlar yapmazlaaaar!

Üç milyonuncu abonelik düzmece değil, kesinlikle rastlantı idi! Tamamen şans, kader, kısmet!" (2 Mayıs 2006 Hürriyet)

Şimdi... Bir kere Çölaşanların ihtiyaçları olmadığı halde depremde yıkılan evlerini devletten tahsil etmiş olmaları pek ahlaki değil. E hadi böyle bir kura olayına girdin, neden Mehmet Köşker'in kura olayını yazıyor manşet yaptırıyorsun. Adam Zaman'da Yeni Şafak'ta çalışmış diye çektiği kuranın hileli olduğunu ima ediyorsun, hem de aynı gazetecinin beş yıldan daha fazla bir süre Hürriyet gazetesinde çalıştığını da gizleyerek.

Allah aşkına.. Köşkerlerin çektiği kura Çölaşanların kurasının yanında daha masum değil mi? Hangisi daha fazla manşet olmaya layık?

Şark kurnazlığı yapmaya gerek yok. Çölaşan'da biliyor ki kimse İşte Çölaşan'ın hesapları diyerek ortaya çıkmayacak, çıkamayacak. Bu yasal değil. O yüzden neden kendisi mal varlığını açıklayıp bu durumdan kurtulmayı denemiyor. Dedim ya açıkla kurtul!

 
 

 


Talk is cheap. Use Yahoo! Messenger to make PC-to-Phone calls. Great rates starting at 1¢/min.

__._,_.___
TurkIdea..
                    Türk Bilge Kağan der :  İşitin beni!
                    Benim  çağlar  aşan, benim  en yeni,
                    Ey Türk bir gün gaflet basarsa seni,
                    Gönül ver,  kulak ver,  bendeki üne,
                    Uyan ey!!!  Kendine  dönmeyi dene...



Öncelikle saygının söz konusu olduğu bu TurkIdea'da her türlü konu ve yapıcı tartışma olabilir.
Bütün üyeler fikirlerinden ve maillerinden kendileri sorumludur. Uyelerin beyan ettikleri fikirler, gonderdikleri mailler; Turk Idea Grubunu, Turk Idea yoneticilerini yada diğer grup uyelerini bağlamaz. TurkIdea'ya mesaj gonderen kişi bunu kabul eder.

Gruba Uye Olmak için  : TurkIdea-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan Çıkmak  için  : TurkIdea-unsubscribe@yahoogroups.com
adreslerine boş bir mail atiniz.




*********************************************
*********************************************
*********************************************
********    S E N D E   K A T I L    ********
********      T U R K   I D E A      ********
********    S E N D E   K A T I L    ********
*********************************************
*********************************************
*********************************************
We Made Changes

Your Yahoo! Groups email is all new.

Learn More

Recent Activity
Visit Your Group
SPONSORED LINKS
.

__,_._,___


--
http://www.geocities.com/sahra179/malcolmx.swf

(¯`v´¯)
`*.¸.*´ Malcolm
¸.•´¸.•*¨)  X  ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.•´*~
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "islami-hassasiyet" group.
To post to this group, send email to islami-hassasiyet@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to islami-hassasiyet-unsubscribe@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/islami-hassasiyet
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

 




<< Home

ARCHIVES
Kasım 2005 / Aralık 2005 / Ocak 2006 / Şubat 2006 / Mart 2006 / Nisan 2006 / Mayıs 2006 / Haziran 2006 /


Powered by Blogger