islami hassasiyet
Salı, Haziran 06, 2006
  {islami-hassasiyet}::{ 2487 } Emin Çoooooook Çölü Aştı Hakkini Yemeyelim


---------- Forwarded message ----------
From: ulkemnur <ulkemnur@mynet.com>
Date: 06.Haz.2006 09:20
Subject: [TurkIdea] Emin Çoooooook Çölü Aştı Hakkini Yemeyelim
To: turkidea@yahoogroups.com

Gönültaş, Çölaşan'ın kura şansını eleştirdi
Son yazılarında Emin Çölaşan'ın mal varlığını sorgulamayı sürdüren Bugün yazarı Nuh Gönültaş, Çölaşan ailesinin kura ile almaya hak kazandığı deprem konutunu;, Çölaşan'ın yazısına gönderme yaparak eleştirdi.
06 Haziran 2006 08:42
Yazı boyutunu büyütmek için         

ŞANS, KADER, KISMET...

Türk basınının "en ahlakçı" yazarı Emin Çölaşan'ın mal varlığı hakkındaki iddialarla ilgili olarak yazdığı "Bağışlıyorum, helal ediyorum" başlıklı yazısında dikkatimi çeken bir nokta var.

Kimse iddia etmiyor bu sefer, kendisi yazıyor!

Meğer Emin-Tansel Çölaşan çiftinin Yalova'daki evleri 1999 depreminde yıkılmış. Devlet ise yıkılan evlerin yerine yenilerini yapmış ve evi yıkılanlara kura ile bu evleri dağıtmış. Bu kurada Çölaşan ailesine de bir ev çıkmış!

Olay bu. Kendisi pazar günkü yazısında şöyle ifade etmiş bu konuyu:

"...Devam ediyoruz: "Ayrıca Tansel Çölaşan'ın Geyikdere köyünde 104 ada 1 parselde yazlığı bulunuyor." Yazlık dedikleri ev, deprem evi. 1999 depreminde Yalova'da yıkılan evimiz için devlet tarafından deprem mahallesinde yaptırılıp kurayla ve parasıyla verilen, sadece iki odadan oluşan ev!..." (Hürriyet, 4 Haziran 2006, Hurriyet)

Şimdi... Bu "kura ile" sözcüğü bana Emin Çölaşan'ın 2 Mayıs 2006 tarihinde yazdığı "Şans-kader-kısmet" başlıklı yazısını hatırlattı. Söz konusu yazıda Çölaşan, Mehmet Köşker adlı bir gazeteciye İGDAŞ'ta çekilen kura ile otomobil çıktığını yazmış ve Yeni Şafak ve Bugün Gazeteleri'nde çalışmış bu gazeteciye belediyenin, İGDAŞ'ın torpil yaptığını ima etmişti. Bir noktayı da gözlerden saklayarak. Mehmet Köşker adlı gazeteci daha önce beş yıl Hürriyet Gazetesi'nde çalışmıştı.

Hürriyet de bu yazıyı otomobilin teslimi sırasında çekilmiş fotoğraf eşliğinde manşetten "Tamamen tesadüf" başlığı ile vermişti. Fotoğrafta Köşker ve eşi vardı ve eşinin başı örtülüydü. Eğer eşinin başı örtülü olmayan bir gazeteci olsaydı, ne Emin Çölaşan bu olayı yazardı, ne de Hürriyet manşete çekerdi.

Bakın bu olay için şunları yazmış Çölaşan:

"Peki kimdi Mehmet Köşker? Fethullah'ın Zaman Gazetesi'yle birlikte AKP iktidarının en büyük övücüsü olan Yeni Şafak Gazetesi var ya!.. Oranın haber müdürü idi. Doğrusunu isterseniz sayfalarında iktidara övgüler düzerek AKP'ye yararlı hizmetlerde bulunmuştu. Sonra aynı çizgide görev yapan Bugün Gazetesi'ne geçmişti. Haber müdürlüğünü aynı doğrultuda orada sürdürüyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'li. İGDAŞ yönetimi AKP'li. Gazeteci Mehmet Köşker kardeşimiz de elbette öyle.

Ancak bütün bu saydıklarım, elbette ki otomobil armağanında torpil olduğu anlamına gelmiyor. Bunlar dini bütün adamlar! Kimseyi kollamazlar, yetimin hakkını, belediyenin parasını eşe dosta, partiliye, yandaşa yedirmezler!

Evet!.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İGDAŞ isimli doğalgaz şirketi harıl harıl abone kaydı yapıyor ve otomobil armağan etmek için üç milyonuncu abonesini bekliyordu. Hilesi hurdası asla ve kesinlikle olmayan, kurasız çekilişsiz bir olaydı.

Talih kuşu dönmüş dolaşmış, belediyenin yemlemesiyle Mehmet Köşker'in başına konmayı başarmıştı! Acaba gazeteci kimliğiyle AKP iktidarına yakın durmanın, Yeni Şafak ve Bugün Gazetesi'nde haber müdürü kimliğiyle iktidara övgüler düzmenin bir nevi küçük bir armağanı mıydı bu? Hayır, asla!

Sevgili okuyucularım, bunları yazmamın nedeni var. Sakın hiç kimse yanlış anlamasın, "vay beee, bunlar kendi adamlarına göz göre göre kıyak yapıyor, kitabına uydurup otomobil ikram ediyor" falan demesin. Lütfen hiç kimse bu mutlu olayı öğrendikten sonra "şike, şike, ayıptır ayıp" diye bağırmasın. Bunlar her gün hepimize "Müslümanlıktan" dem vuran adamlar, şike mike yaparlar mı? Yapmazlaaaar!

Üç milyonuncu abonelik düzmece değil, kesinlikle rastlantı idi! Tamamen şans, kader, kısmet!" (2 Mayıs 2006 Hürriyet)

Şimdi... Bir kere Çölaşanların ihtiyaçları olmadığı halde depremde yıkılan evlerini devletten tahsil etmiş olmaları pek ahlaki değil. E hadi böyle bir kura olayına girdin, neden Mehmet Köşker'in kura olayını yazıyor manşet yaptırıyorsun. Adam Zaman'da Yeni Şafak'ta çalışmış diye çektiği kuranın hileli olduğunu ima ediyorsun, hem de aynı gazetecinin beş yıldan daha fazla bir süre Hürriyet Gazetesi'nde çalıştığını da gizleyerek.

Allah aşkına... Köşkerler'in çektiği kura Çölaşanlar'ın kurasının yanında daha masum değil mi? Hangisi daha fazla manşet olmaya layık?

Bu arada Çölaşan'ın "ispat etsinler bağışlayacağım" demesi ya da kendini Maliye Bakanlığı'na ihbar etmesi tipik şark kurnazlığıdır. O da biliyor ki, kimse çıkıp Emin Çölaşan'ın hesapları budur demeyecek. Onun için en makulü kendisinin mal varlığı ve hesaplarını açıklamasıdır. Şark kurnazlığının gereği yok!

__._,_.___
TurkIdea..
                    Türk Bilge Kağan der :  İşitin beni!
                    Benim  çağlar  aşan, benim  en yeni,
                    Ey Türk bir gün gaflet basarsa seni,
                    Gönül ver,  kulak ver,  bendeki üne,
                    Uyan ey!!!  Kendine  dönmeyi dene...



Öncelikle saygının söz konusu olduğu bu TurkIdea'da her türlü konu ve yapıcı tartışma olabilir.
Bütün üyeler fikirlerinden ve maillerinden kendileri sorumludur. Uyelerin beyan ettikleri fikirler, gonderdikleri mailler; Turk Idea Grubunu, Turk Idea yoneticilerini yada diğer grup uyelerini bağlamaz. TurkIdea'ya mesaj gonderen kişi bunu kabul eder.

Gruba Uye Olmak için  : TurkIdea-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan Çıkmak  için  : TurkIdea-unsubscribe@yahoogroups.com
adreslerine boş bir mail atiniz.




*********************************************
*********************************************
*********************************************
********    S E N D E   K A T I L    ********
********      T U R K   I D E A      ********
********    S E N D E   K A T I L    ********
*********************************************
*********************************************
*********************************************
.

__,_._,___


--
http://www.geocities.com/sahra179/malcolmx.swf

(¯`v´¯)
`*.¸.*´ Malcolm
¸.•´¸.•*¨)  X  ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.•´*~
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "islami-hassasiyet" group.
To post to this group, send email to islami-hassasiyet@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to islami-hassasiyet-unsubscribe@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/islami-hassasiyet
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

 




<< Home

ARCHIVES
Kasım 2005 / Aralık 2005 / Ocak 2006 / Şubat 2006 / Mart 2006 / Nisan 2006 / Mayıs 2006 / Haziran 2006 /


Powered by Blogger